09 december 2008

Sprak i lurarna


Vilken natt. Ja för jag satt uppe till klockan 4 och spelade in läskiga ljud, typ stekpannor som gnids mot varandra och apelsiner som mosas (vilket ger riktigt äckliga resultat) Allt ljud skall läggas som ett gott fx-spår på en ny låt jag gjort som jag tycker är vad skivan har saknat. Det svåra är nu att välja vilken låt jag ska steka för att få plats med den bara... hmmm...

Nya rör är inköpta till diverse toppar och brorsan har även inhandlat en switch så vi kan spela in spela stärkare samtidigt. (Kommer bli hur fett som helst, 4 stärkare samtidigt!) Bror var fast besluten om att använda en ny stärkare också så vi debatterar om diverse just nu. Jag är lika ivrig som ni är på att höra resultatet!!!


Förutom nya stärkare och nevee pre-amps och sånt är jag sugen på ett ps3. Tydligen är det maskinernas maskin. Med 3455434 ghz grymmogrejsimojs och grill! Fatta vad bra att ha ifall man är hungrig OCH spelsugen?

01 december 2008








Nu är jag till 99% ledig ifrån mitt fotokneg! (Fortfarande några enstaka ströjobb som inte är gjorda än) men annars kan jag nu lägga all tid till cdskivan!!!!


Just nu debatterar vi mest om vad för grejer vi ska ha när vi spelar in gitarren. Förhoppningsvis så kan vi börja rigga för att spela in gitarren den här veckan. Det kommer bli fett med fett. Jag har mest suttit nu och programmerat goa ljud på synthen. Det knepiga med just synth är att inte få det att låta som man försöker få den att låta som ett riktigt instrument. Synth ska låta synth och inte som en gitarr. Varje gång jag plonkar på en keyboard inser jag alltid att de låter apa för samtliga ljud är bara ljud som man försökt få att låta som typ piano eller gitarr eller nått sånt. Det låter bara apan nilsson.


Mitt mixerbord verkar vilja ta sitt liv snart också, i somras la den bara av och gick inte att starta. Så jag reste bort några veckor för att jobba och när jag kom tillbaka så funkade den. Helskumt... Nu börjar den i alla fall bugga sig igen. Illa illa!! Digitalmixerbord är så dyra också så att byta ut det vore jobbigt som bara den...

Tänkte att innan jul ska trummor och gitarr ligga. Bas kommer bli lite lurigt i och med att jag inte är en fantom på bas men det får ta sin tid. Det ska ju vara lite klass på sakerna trots allt.
Just nu sitter jag och lyssnar på lite go metal i äkta Anders Theander anda. Producenten bakom riktiga hardcore band som Pain of Salvation, Last Tribe, Aqua, dr. bombay och Günther. Metalproducenten numbero uno.
/Snutt