17 mars 2009

long lost

Kommer med ett lite snabbt inlägg såhär 02.04 på natten! Det går trögt med sången just, min officiella sångcoach har varit sjuk och jobbat och jag pluggar inför en tenta. Har inte så mycket att komma med egentligen. Kameran ligger inte hemma heller så det är svårt att spela in någon form av videoblogg heller... Vad ska man ta sig till?

Anyhow, jag tänkte ta tillfälle i akt att göra en liten cliffhanger. Till vår kommer inte bara musiken sitta i CD-format utan kommer också försöka att stå på så många scener som möjligt tillsammans med en otrolig ensemble!! Vilka är gossarna/gossorna/gossgrejerna?

Well, jag tänkte vara väldigt hemlig och inte säga det än. Eller mest beror det på att jag inte har bild på gänget än men när det händer så kommer en update! Så håll ut, även om det verkar stå lite still här. Det är alltid som ljusats precis innan mörkret tänds! ... eller nått i den stilen?

03 mars 2009

hockeykör

Sång håller på att recordas och det är riktigt svårt det här. Speciellt när jag inte anser mig vara mycket till sångare. Än så länge är har vi lagt all sång på en låt och lagt alla verser på 2 låtar. Det tar tid men det får ta den tiden det tar så att det skall vara möjligt att kunna lyssna på skivan utan att få ont i öronen!

Till hjälp har vi Johan Almgren som agerar sångcoach, vilket fungerar oerhört bra. Även om jag inte alltid får till det som han beskriver att jag ska göra få vi ändå bättre resultat än utan. Vi är inne i en väldigt seg fas nu så håll ut tills vidare!

25 februari 2009

Systematiskt kalas

Ja nu har det gått några dagar och rösten är tillbaka. Det lades sång i förrgår och förhoppningsvis ska vi komma tillbaka på banan snart igen! Ska få ihop någon form av video också. Har en del text att få ner också, börjar bli tight med inspelningarna.

Lyrik är inte min starkaste sida och det slutar alltid att jag får pusha ut orden så gott det går för att få någon sorts form över det hela. Men det känns ändå helt okej, i alla fall det som skrivits. Återstår till er att säga vad ni tycker. Nu följer mina åsikter av några av låtarna:

Why the Story Began
Väldigt biffig låt! Ganska tung, halvhastig låt med riffiga toner. Har en melodislinga som enbart varieras av ackorden vilket ger en ganska spännande resultat. Inspelad med en ESP-gitarr med EMG mickar för att få det goa tunga ljudet som ändå är lite crunchy. Fredrik spelar solo på den här låten och levererar ett ganska svängigt fast ändå hårt tufft solo!

Promises
Den här låten är verkligen back to basics och säger verkligen "less is more". Enkel melodi, enkla arrangemang med nästana enbart gitarr och bas som backar sången. Även på den är spelar Fredrik ett litet solot tillsammans med undertecknat. Väldigt klurig tonart att spela i på gitarren fast det är den enda tonarten jag känner funkar för låten. Kanske lite för hög för mig att sjunga i egentligen men jag får ändå bita ihop och försöka få till det för den här låten kräver attityd!


Här är ett exempel på hur den låten inte låter:




The Color of Light
Grymt abstrakt låt. Har blandat influenser från allt ifrån Radiohead till Kent o.s.v. I branschen kallas den för "psykfallslåten" för den är lite speciell. Inspelad med enbart effektpedaler och samplade gitarrer. Inte mycket att säga än att den är skum och ger en lite obehaglig känsla av att lyssna på den. Det hela toppas av en godsmaklig cello.


Där har vi lite insidertips. Se till att sprida min myspace sida också! Musiken kommer snart representeras ordentligt där men tillsvidare kan ni lägga en rad!
www.myspace.com/anderstreptow

17 februari 2009

Monkeypoo in the eye

Det är väldigt typiskt att bli sjuk lagom till när man inte får vara sjuk. Så jag har då blivit sjuk lagom till att sången skulle trackas. Men inget allvarligt, blir väl en veckas jobb förskjutet eller nått bara förhoppningsvis.

Har otroligt tråkigt också! Att vara sjuk är sjukt tråkigt! Sen mår man rätt dåligt också. It sucks om du frågar mig. Det är så det är dock!

12 februari 2009

9 ways to record a song

Nu är all gitarr lagd på skivan så nu ska det bli skönt att få klippa mina äckliga naglar! Allt som återstår nu är väl att få lagd sången. Yeah right, som om det kommer bli klart detta århundradet? Kan väl inte påstå att jag är mycket till sångare och bra ska bli bra så det blir till att satsa hundra och inte nöja sig för hälften.

Det är väl inte mycket mer än det... Jag uppdaterar när jag har nått annat att komma med.
Peace bro! One love! Save the rainforest och annat hippiedravel som man måste säga om man ska vara musiker.

09 februari 2009

06 februari 2009

Bag em'

That's a wrap! Gitarren är lagd och nu flyttas resurserna vidare för inspelning av sång! En månad lades det ner på guror av alla de slag jag tror sammanlagt vi använde 6 olika gitarrer, 4 olika toppar och 2 lådor för att sammanställa kalaset men chansen finns att det blir bra!

Mer om detta imorgon när vi går in i ett lite mer ljuddämpat rum och känner av god akustik!

04 februari 2009

Vantar och Pizza hut!

Två händer på halsen, rätt så slitsamt när man gjort det i 4 timmar sträck! Ja, jag satt och försökte naila ett tappingsolo i 4 timmar och mitt "F***" finger tog rätt så fett med stryk. Brukar inte tappa så mycket så det är inte så konstigt att det slets så enormt mycket som det gjorde. Blev knappt nöjd med den slutliga tagningen heller men det får bli som det blir. Man får ju inte bli för petig helller. Kan komma med den glada nyheten att nästan all elgitarr är där nu! Bara lite småräkor kvar sen är det dags för fas 2. Förhoppningsvis är det inte långt kvar tills ett ex ligger i hyllan!

Tänkte i en väldigt snar framtid bjuda på vad som komma skall i form av en epilog av hela skivan skriven för orkester. Håll lågan uppe så kommer det strax att dyka upp! Tills dess kan ni bita tag i VÄRLDENS BÄSTA BAND I VÄRLDEN SOM SLÄPPER EN GREATEST HITS PLATTA!!

Ja, jag talar förstås om det ökända bandet Dragonforce!!

Lyssna bara på vad kritiker säger:

"Metal artist of the century"
- Herman Li (från Dragonforce)

Kom igen! Köp den nu!!! Många oslagbara titlar! Man får dessutom en Herman Li Amaj7 arpeggio tab-bok! That's right! 4 toner over and over again!

29 januari 2009



Ena stunden har man lite att göra andra har man mycket att göra. Denna veckan har jag slitit röven av mig att få saker gjorda. Flängt med människor som skall uppgöra en ensemble, spelat gitarrsolo så fingrarna yr och repat. Allt på samma gång! Inte nog med det har jag fått för mig det jättejobbet att för er skull sammanställa något att lyssna på som ett litet smakprov!

Daniel har pimpat min myspace också och det kommer komma lite uppdateringar på den med. Mycket som behöver fixas till! Förhoppningsvis hamnar lite musik där och kanske lite bilder vem vet? Fredrik var här i måndags och gjorde sin insats och jag måste säga att jag är nöjd med vad som hamnade på band. En futtig timma la han på att sätta samtliga av sina insatser på skivan men bra blev det!

Vi giggar för övrigt på Rockbaren den 11/2 och kommer spela på något som heter Silent Guitar. Är helt enkelt en elakustiskgitarr(?) väl värt att se/höra så droppa in!

22 januari 2009

Rapport #6


Mer gitarr och en snabb visit hos gossarna i Eaglestrike

21 januari 2009

Caparison

Hejsan alla där ute!

Jag märkte nu nyligen att det inte gick att kommentera bloggen om man inte var medlem så nu har jag ändrat så samtliga personer kan kommentera! Så det är bara till att slänga ur sig ett "kör upp gitarren i röven din pajas" när ni känner för det!

Tänkte ta tillfälle i akt att vara lite allvarsam. För här kommer låttitarna!

Why the Story Began
The City on the Edge of Forever
Something Called Love
Promises
Opened Eyes
The Color of Light
Chapter 9
All Because of You
Beneath the Stars

Det är dock inte allt! Jag har några låtar över som jag tänkte spela in också som dock inte hamnar på skivan men kanske på myspace eller i nån form av Limited Edition utgåva. Who knows?


Härnäst i projektet väntas första gästen! Det är ingen mindre än min gode vän/granne Fredrik Eriksson ifrån Eaglestrike (Christer Örtefors sidoprojekt från Freak Kitchen) som ska lägga några goa solon. Det kommer bli minst sagt spännande att få höra resultaten från denna goda gitarrbäver, gossen har minst sagt ett skarpt gitarrspel. Till vardags mekar han Mattias IA Eklundhs gitarrer så han är även vass på vad gäller mekanik till gitarren.

14 januari 2009

Call of Duty

2 dagar tog det för oss innan vi kom fram till att nu har vi ett bra ljud ur stärkaren. 2 heldagar av mickande alltså. Varför ska det vara så svårt egentligen? =3
Hur som helst! På bara några få inspelningsdagar har vi spelat in 6 låtar med såhär gitarr och grejer. Bara de jobbigaste kvar då...
Jag sitter och läser internetserier medans jag spelar in vilket resulterar i loss of concentration i vissa fall. Carrots help you see the dark.

Mer videos lär dyka upp också, stay tuned!

12 januari 2009

Rapport #5



Nu spelar vi in gitarr

09 januari 2009

Nackmicken

Här sitter jag och lurarna i nacken och korkar mellan tårna. Det är en annan dag och vi sitter fortfarande och spelar gura och har lurar i nacken. 1 ½ låt är färdiginspelad (med kompgitarr) och nu har vi börjat spela in på en lite mer nerstämd variant. Idag har det mest gått åt att meka och fixa och smurfa och polera och sådär. Det är viktigt för sounded att gitarren är välpolerad.
Här sitter ***** och mekar gitarr. Hans identitet hålls hemlig för tillfället för han är jagad av terrorister från pakistan efter att han lovat att bygga ett vapen av lite plutonium han fick av dem men i själva verket så använde han det för att bygga världens fetaste förstärkare som vi använder när vi spelat in lite gura dårå. Han är förövrigt världsmästare i att viska på latin.
Idag är det fredag också kom jag på. Bäst att jag gömmer mig för i helgen kommer onda skator att gästa våningarna och kråka sig såsom kråkor gör bäst. Eller något i den stilen! Det gäller att barrikera dörrarna och spika upp stora plakat. They mostly come at night... Mostly.

07 januari 2009

vadå för j**** spak?



Nu är det dags att tracka gitarren, vilket alltid innebär en massa jobb, och tid. Vi har helt renoverat om och byggt master rum på övervåningen och ställt lådorna 2 våningar nedanför i ett dämpat rum.


Just nu löds det högtalarkabel och vi ska plugga in mickarna till lådorna och så vidare. Kommer bli the bomb så att säga. bomben då för de som ej ännu lärt sig språka engelska. Jag håller på och fixar till lite sletna gitarrer och slipar fingrarna för domedagsbrutala riff (inte för att det är så många) men jag är ändå väldigt taggad.

Nu är dessutom mitt mixerbord låst till vårt mastermixerbord så att säga så jag kan själva sitta och mixa utan att det påverkar någon annan än mig själv. Väldigt fiffo. Som en sork kommer jag tillbaks till dig. Nu pajjade min tablet också, den uppför sig helt kocko nu. Får väl använda musen istället då. Inte van vid det. Tackar vet jag penna till windows. Ja precis, jag använder windows och jag har inga problem med det!!!! Förutom att tabletten pajjade, men det kan ha att göra med att jag ryckte ur en av skärmarna... GET BILL GATES IN HERE!!!



Metal o.s.v.