09 december 2008

Sprak i lurarna


Vilken natt. Ja för jag satt uppe till klockan 4 och spelade in läskiga ljud, typ stekpannor som gnids mot varandra och apelsiner som mosas (vilket ger riktigt äckliga resultat) Allt ljud skall läggas som ett gott fx-spår på en ny låt jag gjort som jag tycker är vad skivan har saknat. Det svåra är nu att välja vilken låt jag ska steka för att få plats med den bara... hmmm...

Nya rör är inköpta till diverse toppar och brorsan har även inhandlat en switch så vi kan spela in spela stärkare samtidigt. (Kommer bli hur fett som helst, 4 stärkare samtidigt!) Bror var fast besluten om att använda en ny stärkare också så vi debatterar om diverse just nu. Jag är lika ivrig som ni är på att höra resultatet!!!


Förutom nya stärkare och nevee pre-amps och sånt är jag sugen på ett ps3. Tydligen är det maskinernas maskin. Med 3455434 ghz grymmogrejsimojs och grill! Fatta vad bra att ha ifall man är hungrig OCH spelsugen?

01 december 2008








Nu är jag till 99% ledig ifrån mitt fotokneg! (Fortfarande några enstaka ströjobb som inte är gjorda än) men annars kan jag nu lägga all tid till cdskivan!!!!


Just nu debatterar vi mest om vad för grejer vi ska ha när vi spelar in gitarren. Förhoppningsvis så kan vi börja rigga för att spela in gitarren den här veckan. Det kommer bli fett med fett. Jag har mest suttit nu och programmerat goa ljud på synthen. Det knepiga med just synth är att inte få det att låta som man försöker få den att låta som ett riktigt instrument. Synth ska låta synth och inte som en gitarr. Varje gång jag plonkar på en keyboard inser jag alltid att de låter apa för samtliga ljud är bara ljud som man försökt få att låta som typ piano eller gitarr eller nått sånt. Det låter bara apan nilsson.


Mitt mixerbord verkar vilja ta sitt liv snart också, i somras la den bara av och gick inte att starta. Så jag reste bort några veckor för att jobba och när jag kom tillbaka så funkade den. Helskumt... Nu börjar den i alla fall bugga sig igen. Illa illa!! Digitalmixerbord är så dyra också så att byta ut det vore jobbigt som bara den...

Tänkte att innan jul ska trummor och gitarr ligga. Bas kommer bli lite lurigt i och med att jag inte är en fantom på bas men det får ta sin tid. Det ska ju vara lite klass på sakerna trots allt.
Just nu sitter jag och lyssnar på lite go metal i äkta Anders Theander anda. Producenten bakom riktiga hardcore band som Pain of Salvation, Last Tribe, Aqua, dr. bombay och Günther. Metalproducenten numbero uno.
/Snutt

19 november 2008

Mindre musik och mer text

Här sitter jag mitt i mörkret och är väldigt poetisk! Jag har precis suttit vid pianot flera timmar och försökt skriva en väldigt djup och meningsfull text. Men jag är varken djup eller meningsfull så det går väl som det går på den punkten.

Och jag har börjat lyssna på radio också! Kan ni tänka er? Jag insåg häromdan att det inte alls är dålig musik när man väl tänker efter. Det gäller bara att vilja lyssna på det också. Fast jag sitter i bilen hela dagen så jag kan inte direkt fly.

Jag är mitt uppe i att skriva lyrik för skivan och jag kan inte annat än säga att jag hatar att skriva text. Det blir aldrig bra!! Ge mig en dag så skriver jag musiken till hela west side story men jag kan knappt skriva en text på 5 rader utan att jag blir jättegrinig och låser in mig på mitt rum och luktar på gamla strumpor.

Jag får väl bita ihop. Det har nog mest att göra med att jag inte har rutin på att skriva text. Det är det jag saknar!

/Snutt

16 november 2008

Rapport #4




Det blir tyvärr inte roligare än såhär...

Just nu är det mest massa pill i allting. Ändrar några ljud, spelar in lite nytt och gör en massa annat trams. Om nån vecka eller 2 så kommer det bli lite mer allvarliga inspelningar

05 november 2008

Vilken skostorlek kan jag besitta?

Haha tjena!

Hade hur många mail i inboxen som helst idag! Helt sjukt sanslöst var det! Kul att så många är engagerade i denna dårskap som jag bedriver för tillfället! Jag tänkte besvara era frågor lite kort nu på bloggen:

När kommer nästa video (rapport)
Den här frågan fanns typ i alla mailen! Nästa video kommer så fort jag får en ledig stund till att redigera allt jag filmar. Jag fyllde 2 minneskort på 16 GB igår där jag mest gick runt och filosoferade över mestadels tja ingenting. Men den slänger jag upp på bloggen så snart som det bara går!

Vilka mer kommer det vara på skivan
Oooh! Ni menar de hemliga gossarna som kommer dyka upp på skivan ;)
Jag har valt att inte avslöja för tidigt om vilka som kommer med av några skäl. Mest för att jag hela tiden ändrar allting så jag har svårt att placera in dem. Men jag håller på och för en dialog med några få, vill inte klämma in för många för det vore inte bra för mitt ego. Men några unika talanger kommer gästa var så säkra på det!

När kommer skivan
Varför är vi här? Finns gud? Vad är meningen med livet?
Jag har ingen aning. Eller jo, alltså skivan kommer förhoppningsvis någon gång tidigt nästa år. Jag lovar att slita häcken av mig för att få ut den så snart som möjligt. Det krångliga är liksom inte bara att spela in hela rapparajset utan skivans omslag skall målas, den skall tryckas, jag ska fotas o.s.v. så det är en massa andra variabler som spelar in.


Så det var det. Har ni ytterligare nått att fråga eller vill bara lämna en rad kan ni fortfarande maila mig på anders@art-studio.se (skitkul att läsa er mail)
Lägg gärna till mig på myspace också, just nu är det jag som har hand om den och jag är väldigt långsam på att svara där och så (mest för att jag inte fattar nånting av myspace) men jag finns där iaf.
www.myspace.com/anderstreptow

Så tills vidare får ni ha det så bra!
/Snutt

03 november 2008

Time to Kill


Då var det strax dags för allvar! Nu har vi mixat ner låtarna och än så länge låter det skit, men det beror mest på att vi inte spelat in någon vettig gitarr, eller sång eller nått vettigt alls faktiskt. Mest kollat att det låter, och det låter!

Meanwhile... har jag flyttat bloggen till blogspot för att... Tja varför inte? Håller på med mängder av saker samtidigt. En kompis ska ta hand om min myspace sida åt mig och det planeras med publicering för skivan och annat dylik.


Jag har några textrader kvar att skriva och lite smågrejer som jag inte kommit på än men som kommer komma fram sooner or later och ehm... ja? Nästa vecka börjar det lite mer på allvar. Håll er updaterade för nu blir det lite mer hett att updatera!

/Snutt

Herre välsigna denna kopp

Nu var det ett tag sen jag hörde av mig om hur det går med skivan!Jag har varit fullt upptagen med att jobba som en dåre som fotograf men nu börjar det lida mot bättre tider d.v.s inspelningstider!

Jag har faktiskt smygjobbat lite i hemlighet faktiskt för några månader sen fick jag nämligen för mig att jag samtliga låtar på skivan inte passade mig riktigt... Så jag slängde dem alla och började om från början! Så nu har jag 9 nya låtar på gång!

Skivan kommer nån gång nästa år och har fått titeln "9 Ways to Live" och kommer bli en salig blandning av allt från pop till den tyngsta metal!

Jag älskar alla mail jag får för övrigt! Keep at it! anders@flitwik.com

Vi spelade lite live för inte så länge sen, nån video lär väl dyka upp

Rapport 3#



Troligtvis den sista rapporten...

3 veckor av slit

Well. Det har gått 3 veckor nu. 9 Låtar är helt färdigskrivna och redo för inspelning. Det kommer dyka upp en sista rapport innan jag drar iväg och jobbar med foto innan vi ses igen vid november då det är dags att rekorda the baest albjeum äver!!

Så håll er updaterade! Och fortsätt skicka mail, jag läser dem alla! Jag har fått många skumma brev med väldigt olämpliga förslag som kan vara lite barnförbjudna men jag läser de skumma breven också faktiskt...Kul att ni hör av er! I've made lots of friends!

/Snutt

Rapport 2#



Fortsättningen av den spännande serien.

In the Works

Hur går det?

Ja det går strålande framåt! 3 låtar är färdiga för inspelning och en 4:e är på väg. Jag fick en kommentar på en fest för några dagar senare att min röst "skulle passat bra i KENT" så därför beslöt jag mig att en låt skall sjungas på svenska ala KENT. Jag funderar på att ta med mitt monsterprojekt som jag skrev för jag vet inte hur länge sen med en låt på 18 min som innehåller verkligen allt man kan viljas lyssna på! Det är en proggsymfoni utan dess like!
Jag har dock en känsla av att det kommer bli ett helvete att spela in den...

Det lär bli en video snart också när jag klippt ihop lite goda klipp från verkstaden av toner. Håll er informerade!

/Snutt

Rapport 1#


Här är den första rapporten över hur det går med CD:n. Titta och njut och förhoppnings så tar den er in lite mer i min musikskapande värld? =)
Såhär ser det ut när jag gör musik!

Det feta beslutet

Hallå Hallå!

Nu till höst kommer jag få möjlighet att spela in en ny skiva! (fanfar) Som kommer bli fullsmackad av goa låtar komponerade av ingen mindre än jag själv så ni som fortfarande är illa till mods efter att Flitwik la ner kan åter finna hoppet!

Det är möjligt att jag tar tillfälle i akt och sjunger på de flesta låtar men jag ska försöka få med Johan på sångbiten så ni som suktar efter den rösten kan andas ut. Det kommer bjudas på en del låtar som var tänkt till Flitwik egentligen men som nu istället hamnar på denna CD:n. Jag vill inte påstå att det direkt kommer bli en "soloskiva" för det låter så narcisstiskt och ja, lite gay. Så tillsvidare kommer vi kalla den för "CD:n".

Det kommer bli en hel del gästframträdande dock kommer vi hålla den informationen hemlig tills vidare.

Det kommer säkert dyka upp nån video då och då också för att ta med er på min kompositionsvardag och se just var jag finner den enorma inspirationen ifrån!! So stick around för i vinter kommer inspelningen ta fart och förhoppningsvis kommer ni ha en styck CD i handen i början av 2009! Det kanske även blir ett och ett annat live framträdande?

/Snutt